Damir Mateljan sudjelovao na sastanku Parlamentarnog odbora Parlamentarne dimenzije Srednjoeuropske inicijative

Trst - Član Izaslanstva Hrvatskoga sabora u Parlamentarnoj dimenziji Srednjoeuropske inicijative Damir Mateljan sudjelovao je na sastanku Parlamentarnog odbora Parlamentarne dimenzije Srednjoeuropske inicijative. Sudionici sastanka bili su predstavnici devet zemalja članica Inicijative te Tajništva Srednjoeuropske inicijative i Jadransko-jonske inicijative.

Redoviti proljetni sastanak održan je 27. i 28. svibnja u organizaciji Italije koja u 2019. predsjeda SEI-jem, a tema je bila "Jačanje lokalne dimenzije SEI-ja".

Zastupnik Mateljan, sudjelujući u raspravi, istaknuo je da su izazovi s kojima se zemlje suočavaju zajednički te da zahtijevaju i zajednički odgovor. - Naši ciljevi trebaju biti ono što je najvažnije za naše građane: gospodarski razvoj, infrastruktura i energetska povezanost s posebnim naglaskom na održivost, naglasio je Mateljan te zaključio da jačanje lokalne dimenzije treba početi već danas.

Na kraju sastanka usvojen je i završni dokument u kojem se poziva države sudionice da razmotre osnivanje lokalne dimenzije Srednjoeuropske inicijative.