Članovi Transatlantskog parlamentarnog foruma minutom šutnje odali počast Miroslavu Tuđmanu

Zagreb - Na početku Transatlantskog parlamentarnog foruma, predsjednik Parlamentarne skupštine NATO-a i američki kongresnik Gerald E. Connolly obavijestio je o smrti prof. dr. sc. Miroslava Tuđmana, dugogodišnjeg voditelja Izaslanstva Hrvatskoga sabora u Parlamentarnoj skupštini NATO-a te izrazio sućut obitelji i kolegama.

Naglasivši ulogu i značaj koji je svojim predanim radom i postignućima ostavio u znanstvenim, publicističkim i političkim okvirima, Connolly je rekao kako je odlaskom ovog iznimno cijenjenog političara i intelektualca, naglašenog moralnog i ljudskog integriteta, Parlamentarna skupština NATO-a kao i njegova domovina ostala bez jednog od svojih doajena i simbola parlamentarizma.

U ime Izaslanstva Hrvatskoga sabora u Parlamentarnoj skupštini NATO-a prigodnim se riječima obratio zastupnik Ante Bačić. Naglasio je veliki doprinos Miroslava Tuđmana u ostvarenju vizije utemeljitelja moderne hrvatske države i prvog hrvatskog predsjednika, sadržane u uspostavi slobodne, samostalne, neovisne i demokratske Hrvatske. Ukazao je na njegov poseban politički fokus u području obrane i sigurnosti, razvoja i jačanja demokracije, kao i učvršćivanja transatlantskog zajedništva i solidarnosti. Bačić je rekao da će, zahvaljujući plodovima svog ukupnog profesionalnog i političkog djelovanja, Tuđman ostati trajno zapamćen u kolektivnoj svijesti hrvatskog društva i države.