Članovi Odbora za gospodarstvo primili izaslanstvo indonezijskog parlamenta

Zagreb - Predsjednik Odbora za gospodarstvo Dragan Kovačević i članovi Odbora primili su u radni posjet Grupu za bilateralnu suradnju parlamenta Republike Indonezije, predvođenu s Trulyanti Habibie Sutrasno.

Predsjednik Odbora za gospodarstvo Dragan Kovačević informirao je goste o trenutačnom stanju pregovora Hrvatske s Europskom unijom, naglasivši kako zastupnici Hrvatskoga sabora intenzivno rade na usklađivanju hrvatskoga zakonodavstava sa zakonodavstvom EU. Cilj Hrvatske je dovršiti pregovore do kraja 2009. godine, a ulazak u EU imat će i višestruke ekonomske koristi, kazao je Kovačević. 

Osvrnuo se i na nedavno dobivanje pozivnice za NATO, što također predstavlja važnu potvrdu i priznanje Republici Hrvatskoj na ostvarenom razvoju i strukturnim reformama u gospodarstvu.
Trulyanti Habibie Sutrasno istaknula je vrlo dobru bilateralnu suradnju dviju zemalja, te dodala kako parlamentarna suradnja svakako može pridonijeti i boljoj gospodarskoj povezanosti Indonezije i Hrvatske. „Cilj današnjeg posjeta je prije svega i gospodarska suradnja u svrhu povećanja prosperiteta stanovništva obiju zemalja“ kazala je Sutrasno.

U nastavku se razgovaralo o svjetskoj energetskoj krizi i globalnom problemu poskupljenja hrane.

Autor: Služba za odnose s javnošću