Članovi Nacionalnog vijeća za praćenje provedbe Strategije suzbijanja korupcije održali sastanak s predstavnicima Povjerenstva za odlučivanje o sukobu interesa

Zagreb – Članovi Nacionalnog vijeća za praćenje provedbe Strategije suzbijanja korupcije Hrvatskoga sabora Nikola Grmoja, predsjednik, Ivan Radić, potpredsjednik, te članovi Dalija Orešković i Siniša Jenkač održali su u četvrtak sastanak s predsjednicom Povjerenstva za odlučivanje o sukobu interesa Natašom Novaković i članovima Povjerenstva Davorinom Ivanjekom i Aleksandrom Jozić-Ileković. 

Predsjednica i članovi Povjerenstva upoznali su članove Nacionalnog vijeća s aktualnim pitanjima povezanima s radom i djelovanjem Povjerenstva. Istaknuta je dobra dugogodišnja suradnja Povjerenstva s Nacionalnim vijećem te važnost podrške toga saborskog radnog tijela. Radi uspješne borbe protiv korupcije i uspostave učinkovitog sustava prevencije korupcije naglašena je nužnost preciznije regulacije nadležnosti i ovlasti Povjerenstva kao i potreba za jačanjem kapaciteta Povjerenstva. 

Članovi Nacionalnog vijeća složili su se o nužnosti da se u Hrvatskome saboru što prije rasprave izvješća o radu Povjerenstva za 2018. i 2019. godinu te je načelni stav da se novim zakonskim okvirom ne bi trebalo smanjivati ovlasti Povjerenstva, već naprotiv, te bi ovlasti trebalo ojačati.