Članovi Međuparlamentarne skupine prijateljstva Hrvatska - Kina održali sastanak s kineskom veleposlanicom Erwen Xu

Zagreb – Voditeljica Međuparlamentarne skupine prijateljstva Hrvatska - Kina Nikolina Baradić i članovi Skupine održali su u četvrtak videokonferencijskim putem sastanak s veleposlanicom Narodne Republike Kine u RH Erwen Xu.

Voditeljica Skupine Nikolina Baradić predstavila je veleposlanici članove Skupine, koja u ovom sazivu Sabora broji 20 članova. Iskazala je zadovoljstvo dobrim i prijateljskim odnosima dviju zemalja. -Dvije zemlje bilježe kontinuiran rast suradnje na svim poljima, a vjerujem da smo suradnjom na projektu Pelješkog mosta ušli u potpuno novu fazu bilateralne suradnje koja se bazira na jačanju povjerenja, a rezultirat će i većim kineskim gospodarskim aktivnostima i ulaganjima. Pelješki most proglašen je projektom od iznimne strateške važnosti za Hrvatsku, naglasila je Baradić.

Veleposlanica Erwen Xu također je potvrdila dobre odnose Hrvatske i Kine. Izrazila je nadu kako će suradnja skupina prijateljstva doprinijeti intenziviranju bilateralnih odnosa. Iskazala je zadovoljstvo nedavnim posjetom člana Politbiroa i ravnatelja Ureda za vanjske poslove Središnjeg odbora Komunističke partije Narodne Republike Kine Yanga Jiechija koji je boravio u službenom posjetu Republici Hrvatskoj. Smatra kako je taj posjet naglasio spremnost za produbljivanje odnosa i prijateljstva između dvaju naroda. Članove skupine izvijestila je o stotoj obljetnici osnivanja Komunističke partije Kine koja se obilježava 1. srpnja.