Članovi Međuparlamentarne skupine prijateljstva Hrvatska-Francuska primili francuskog senatora Jeana-Yvesa Lecontea

Zagreb – Voditelj Međuparlamentarne skupine prijateljstva Hrvatska-Francuska Silvano Hrelja i članovi Skupine održali su u petak sastanak s članom francuskog Senata Jeanom-Yvesom Leconteom.

Voditelj Skupine Silvano Hrelja predstavio je senatoru članove Skupine i dosadašnje aktivnosti, koje su u ovom sazivu Sabora vrlo intenzivne. Iskazao je zadovoljstvo dobrim i prijateljskim odnosima dviju zemalja. Izrazio je nadu kako će suradnja skupina prijateljstva Sabora te Senata i Nacionalne skupštine doprinijeti intenziviranju bilateralnih odnosa.  Najavio je dolazak izaslanstva Skupine prijateljstva Nacionalne skupštine početkom srpnja u trodnevni posjet Zagrebu.

Senator Jean-Yves Leconte, koji zastupa u Senatu Francuze koji žive izvan Francuske, potvrdio je dobre odnose dviju zemalja. Članovima skupine pojasnio je proceduru donošenja zakona u francuskom, dvodomnom, parlamentu. Istaknuo je važnost lokalne samouprave i decentralizacije u Francuskoj te predstavio izazove s kojima se susreću u području socijalne politike.  Dužnosnici su razmijenili mišljenja o Konferenciji o budućnosti Europe, važnosti gospodarske, sveučilišne i kulturne suradnje te budućnosti EU-a.