Članovi Međuparlamentarne skupine prijateljstva Hrvatska - Finska sastali se s finskim veleposlanikom Piipponenom

Zagreb - Članovi Međuparlamentarne skupine prijateljstva Hrvatska-Finska, voditelj Skupine Saša Đujić te zastupnici Ivan Ćelić, Željko Jovanović i Marko Vešligaj, sastali su se u utorak s veleposlanikom Finske u Republici Hrvatskoj  Ristom Piipponenom. 

Članovi Skupine prijateljstva i veleposlanik Piipponen razgovarali su o održanim izborima za Europski parlament, nedavno održanim parlamentarnim izborima u Finskoj te skorašnjem, trećem po redu finskom presjedanju Vijećem EU-a koje započinje u drugoj polovici 2019. godine.

Kako Hrvatska preuzima predsjedanje Vijećem EU-a početkom 2020. godine upravo od Finske, članovi Skupine prijateljstva zanimali su se za finska iskustva predsjedanja koja bi koristila Hrvatskoj. Sugovornici su razmijenili mišljenja i o sigurnosnim pitanjima, temi proširenja Europske unije, Brexitu te važnosti rješavanja pitanja klimatskih promjena i smanjenja njihovih učinaka.

Voditelj Skupine prijateljstva Saša Đujić i veleposlanik Piipponen izrazili su nadu da će se međuparlamentarna suradnja još više produbiti kroz intenziviranje i razmjenu iskustava radnih tijela dvaju parlamenata.