Članovi Međuparlamentarne skupine prijateljstva Hrvatska – Azerbajdžan održali sastanak s azerbajdžanskim veleposlanikom Gurbanovom

Zagreb – Voditeljica Međuparlamentarne skupine prijateljstva Hrvatska – Azerbajdžan Maja Grba-Bujević i članovi skupine primili su u petak veleposlanika Republike Azerbajdžana Fakhraddina Gurbanova. 

Veleposlanik je iskazao zadovoljstvo dobrim i prijateljskim bilateralnim odnosima dviju zemalja, čemu svjedoče i brojni posjeti visokih dužnosnika. Izvijestio je članove skupine o aktivnostima tamošnje skupine prijateljstva i uručio članovima pismo voditeljice skupine prijateljstva s Hrvatskom u azerbajdžanskom parlamentu. Zastupnike je upoznao i s aktivnostima koje Azerbajdžan poduzima kako bi se stabiliziralo stanje nakon dugogodišnjeg sukoba između Azerbajdžana i Armenije. 

Voditeljica skupine Grba-Bujević iskazala je zadovoljstvo time što je izabrana na čelo skupine te rekla kako smatra da su svi članovi promotori suradnje između dviju zemalja. Političke i prijateljske odnose dviju zemalja ocijenila je odličnim te naglasila kako je otvaranjem Veleposlanstva Hrvatske u Bakuu 2019. godine stvorena prilika za još intenzivniju suradnju. - Velik je potencijal naše suradnje područje energetike i dok je trgovinska razmjena energenata visoka, robnu razmjenu na drugim područjima trebalo bi povećati, naglasila je Grba-Bujević. 

Dužnosnici su razmijenili mišljenja o zdravstvenom sustavu, dosadašnjoj i potencijalnoj suradnji Hrvatske i Azerbajdžana u kulturi, turizmu te uspostavi izravne zračne linije između dviju država.