Čestitka predsjednika Sabora Jandrokovića vjernicima židovske vjeroispovijesti u Hrvatskoj u povodu blagdana Hanuke

Zagreb – Predsjednik Hrvatskoga sabora Gordan Jandroković uputio je čestitku vjernicima židovske vjeroispovijesti u Hrvatskoj povodom blagdana Hanuke u kojoj stoji:
„Uime Hrvatskoga sabora i osobno svim vjernicima židovske vjeroispovijesti u Hrvatskoj iskreno i od srca čestitam blagdan Hanuku.

Hanuka nam uvijek iznova poručuje kako će svjetlo odnijeti pobjedu nad tamom, koliko god se izazovi i nedaće činile teškima ili nesavladivima. Ta poruka nade na osobit je način važna za sve potlačene i ugrožene diljem svijeta, kao i za sve naše bližnje u potrebi.

Upravo nas blagdansko vrijeme potiče na snažniji zajednički rad u izgradnji društva s više solidarnosti i međusobnog uvažavanja, te na skladniji suživot. Istovremeno nas podsjeća i na doprinos kojeg svaki pojedinac može dati postizanju općeg dobra i pravednog mira, svugdje u svijetu. 

Neka stoga ovogodišnji blagdan svjetlosti, uz blagoslov zdravlja i čvrste vjere, donese obilje radosti i prijeko potrebnog mira svim židovskim vjernicima, njihovim obiteljima i prijateljima.

Sretna Hanuka. Hag Hanuka Sameah!“.