Čestitka predsjednika Sabora građanima Republike Hrvatske povodom božićnih i novogodišnjih blagdana

U čestitci državljanima Republike Hrvatske povodom predstojećih božićnih i novogodišnjih blagdana predsjednik Hrvatskog sabora Vladimir Šeks je uputio poruku sljedećeg sadržaja:

“Poštovani građani Republike Hrvatske,
 
Božić iščekujemo i proživljavamo kao blagdan radosti, nove nade, mira i ljubavi. Tada snažnije nego inače iskazujemo brigu za siromašne, bolesne i usamljene, te brojnim djelima, čineći dobro svima kojima je to potrebno,pokazujemo međusobnu solidarnost, razumijevanje i poštovanje. 
Odazivajući se porukama Božića, koje svjedoče mir i dobro, brigu za čovjeka i njegovo dostojanstvo, dajemo svoj doprinos izgradnji društva utemeljenog na moralnim i etičkim vrijednostima, koje u središte društvenog djelovanja postavljaju obvezu i odgovornost za opće, javno dobro. 
Ova 2005. godina ostat će zabilježena kao godina u kojoj je Republika Hrvatska, zahvaljujući ponajprije prihvaćanju europskih civilizacijskih vrijednosti od strane velike većine hrvatskih građana, ostvarila  vrijedne i dalekosežne uspjehe, koji su iznimno važni upravo za budućnost svih naših građana. Svijet je uvažio Hrvatsku kao pouzdanog partnera međunarodne zajednice, kao jamca mira, sigurnosti i stabilnosti, kao promicatelja demokratskih vrijednosti, kao promotora u odlučnom provođenju  reformi i kao zemlju primjerene razine gospodarskog oporavka i vrijednih gospodarskih potencijala
 U vremenu kada Hrvatska sigurno kroči prema punopravnom članstvu u zajednici europskih država, zbog nas samih i zbog naše vjerodostojnosti, u središtu pozornosti mora nam i dalje biti bezuvjetno poštivanje vladavine prava, bezuvjetno poštivanje i zalaganje za vladavinu i obranu istine u svim područjima života našeg društva. Posebno želim naglasiti da je pred cijelim društvom, a posebno pred nama, kojima je biračko tijelo ukazalo povjerenje, osobita zadaća da učinkovitim mjerama u području ekonomije i socijalne sigurnosti smanjimo razlike i uravnotežimo odnos između manjine ekstremno obogaćenih i svih onih građana, kojima je potrebno osigurati životni standard dostojan hrvatskog čovjeka.
Dragi građani Republike Hrvatske, u uvjerenju da ćemo, uz vaše povjerenje i pomoć,  postavljene ciljeve uspješno ostvariti, želim vam blagoslovljen Božić te sretnu i uspješnu Novu 2006. godinu!“

Božićnu i novogodišnju čestitku predsjednik Sabora je uputio i kardinalu Josipu Bozaniću, nadbiskupu zagrebačkom te apostolskom nunciju msgr. Franciscu-Javieru Lozanu.
 

Autor: Ured predsjednika Sabora