Čestitka predsjednika Hrvatskoga sabora Gordana Jandrokovića u povodu Međunarodnog praznika rada - 1. svibnja

Zagreb - U povodu Međunarodnog praznika rada, predsjednik Hrvatskoga sabora Gordan Jandroković uputio je čestitku u kojoj stoji: 

„Svim građankama i građanima Republike Hrvatske čestitam, uime Hrvatskoga sabora i osobno, Međunarodni praznik rada.

Na Međunarodni praznik rada prisjećamo se 1886. godine koja je utrla put borbi za bolji položaj radnika te pravednije i humanije uvjete rada.

Rad je jedna od vrijednosti na kojima se temelji razvoj svakoga društva. Tržište rada 21. stoljeća zbog brzog tehnološkog napretka i globalnih promjena otvara brojne nove mogućnosti, ali u isto vrijeme traži od nas brzu prilagodbu novim uvjetima rada.

To je posebno izazovno danas kada se borimo s krizom izazvanom pandemijom. Stoga samo zajedničkim radom i zalaganjem, jačanjem solidarnosti i razumijevanja možemo stvoriti bolje ozračje u društvu i otvoriti nove mogućnosti, pogotovo našim mladima.

Na Međunarodni praznika rada slavimo i blagdan sv. Josipa Radnika, zaštitnika rada i radnika. Prigoda je to da zahvalimo svim našim radnicama i radnicima različitih zanimanja koji u ovim zahtjevnim okolnostima svakodnevno predano obavljaju svoj posao i na taj način pridonose napretku svoje zajednice.

Svim radnicama i radnicima čestitam 1. svibnja, Međunarodni praznik rada.“