Čestitka predsjednika Hrvatskoga sabora Gordana Jandrokovića u povodu 1. svibnja – Međunarodnog praznika rada

Zagreb – U povodu 1. svibnja – Međunarodnog praznika rada, predsjednik Hrvatskoga sabora Gordan Jandroković uputio je čestitku u kojoj stoji:

„Svim građankama i građanima Republike Hrvatske čestitam uime Hrvatskoga sabora i osobno Međunarodni praznik rada.

Na Međunarodni praznik rada prisjećamo se događaja iz 1886. godine, kada su u Chicagu radnici održali prosvjede, tražeći priznavanje svojih temeljnih prava i dostojanstva i utrli put pravednijim i humanijim uvjetima rada. Prisjećajući se dugogodišnje borbe radnika, danas, u vrijeme novih izazova, globalnog tržišta i tehnološkog napretka, u hrvatskome društvu moramo ustrajati u daljnjem osnaživanju radničkih prava te osiguravanju kvalitetnih uvjeta rada i života svih zaposlenika. 

Uz bitku za konkurentnost, koju pred nas stavljaju izazovi modernog tržišta, moramo jednakom snagom i nadalje izgrađivati društvo pravednih i socijalnih radnih odnosa u kojem će svaki pojedinac imati jednake mogućnosti da dostojno živi od svog poštenog i predanog rada ili svoje mirovine. 

Ujedno čestitam blagdan sv. Josipa radnika, zaštitnika rada i svih radnika, koji nam može biti uzor zbog svoje posvećenosti radu što ga je obavljao savjesno, umjereno, strpljivo i u čistoj nakani.

Čestitam vam Međunarodni praznik rada!“