Čestitka predsjednika Hrvatskoga sabora Gordana Jandrokovića svim vjernicima židovske vjeroispovijesti u povodu blagdana Pesaha

Zagreb - Predsjednik Hrvatskoga sabora Gordan Jandroković uputio je čestitku svim vjernicima židovske vjeroispovijesti u povodu blagdana Pesaha, u kojoj stoji:

„U povodu jednog od najvažnijih židovskih blagdana, Pesaha, svim vjernicima židovske vjeroispovijesti u Hrvatskoj upućujem čestitke uime Hrvatskoga sabora i osobno.

Danas, kada slavite izlazak vaših drevnih predaka iz egipatskog ropstva i podčinjenosti prije više od 3000 godina, želim da vam sjećanje na hrabri put, koji je židovski narod prešao prema slobodi, bude ohrabrenje u ovom izazovnom vremenu za cijelo čovječanstvo.

Ovaj blagdan slobode možda ćete provesti u drugačijem okruženju nego prije. Ali neka vas Pesah potakne da još snažnije pružite podršku i solidarnost prema vašim bližnjima. Nadam se da će vam simboli ovog blagdana osnažiti nadu, ali i hrabrost na današnjem putu prema slobodi. Na tom putu, koji je isti za cijelo čovječanstvo, pozvani smo na mnoga odricanja kako bismo očuvali vlastito zdravlje i sigurnost, ali i ono naše bliže i šire zajednice.  

Stoga želim da vam blagdan Pesaha podari duhovnu ispunjenost, unutarnju slobodu i snagu, ali i dobro zdravlje, mir, spokoj, obiteljsku slogu i vjeru u bolju zajedničku budućnost.

„Chag Pesach kasher vesame’ach”.
 

Autor: Ured predsjednika Sabora