Cappelli se sastao s ruskim veleposlanikom Azimovom

Zagreb – Predsjednik Odbora za vanjsku politiku Gari Cappelli sastao se u srijedu s veleposlanikom Ruske Federacije u Hrvatskoj Anvarom Azimovom s kojim je razgovarao o dosadašnjoj suradnji dviju država te budućim susretima između predstavnika Hrvatske i Rusije. 

Sugovornici su posebno istaknuli dobre odnose između parlamenata i zastupnika, posebice kroz rad skupina prijateljstva koje predstavljaju odličan most za suradnju dviju država. Kad je riječ o jačanju parlamentarne suradnje složili su se kako ima prostora za posjete na najvišoj te razmjeni posjeta na radnoj razini. –Vjerujem da ćemo uspjeti organizirati posjete Odbora za vanjsku politiku i skupine prijateljstava iduće godine kao i posjet predsjednika Sabora, rekao je Azimov.

Govoreći o jačanju gospodarske suradnje i investicija rečeno je kako postoji prostor za njihovo unaprjeđenje, a potvrđena je dobra suradnja u području sektora turizma i kulture. –Prepoznat je Vaš doprinos kao veleposlanika u jačanju političkih, gospodarskih i turističkih veza dviju država u odnosima Hrvatske i Rusije, istaknuo je Cappelli. Sugovornici su posebno izdvojili značaj ruskih ulaganja u turizam te velik broj ruskih turista koji su vjerni gosti hrvatske obale.