Betlehemsko svjetlo mira stiglo u Hrvatski sabor

Zagreb - Betlehemsko svjetlo mira stiglo je u ponedjeljak u Hrvatski sabor, gdje su ga donijeli izviđači Saveza izviđača Hrvatske.

- To svjetlo simbolizira mir i ljubav, rekao je Armando Luque Akrap, izviđač koji je donio Betlehemsko svjetlo, a fenjer sa Svjetlom tradicionalno je postavljen ispred Velike vijećnice. 

- Nadam se da će ta simbolika pridonijeti da hrvatski građani skore blagdane dočekaju u miru, toleranciji i optimizmu, rekao je predsjednik Sabora Josip Leko. Noseći poruku mira i ljubavi, Betlehemsko je svjetlo, podsjetio je, prošlo razne narode, zemlje i civilizacije. Leko je izviđačima priznao kako mu je njihov posjet jedan od najdražih, upravo zbog poruke koju, noseći Betlehemsko svjetlo, donose u parlament. Zahvalio je Savezu izviđača i Odredu izviđača Savski Gaj.

- Uzbudljivo je što sam osobno dao Svjetlo predsjedniku Sabora, kaže Luque Akrap, učenik 5b razreda Osnovne škole Sveta Klara koji, dodaje, pohađa i Glazbenu školu Vatroslava Lisinskog.

Predstavnici hrvatskog Saveza izviđača u nedjelju su donijeli Betlehemsko svjetlo, kao simbol dolaska Isusa Krista, u zagrebačku katedralu. Pred katedralom ih je dočekao i pozdravio i predsjednik Hrvatskog sabora Josip Leko koji je u izjavi novinarima istaknuo kako je sa zadovoljstvom prihvatio pokroviteljstvo nad donošenjem Betlehemskog svjetla u zagrebačku prvostolnicu. (Hina)
 

Autor: Hina