Predsjednik Hrvatskoga sabora Gordan Jandroković u posjetu Narodnoj Republici Kini

Peking, Šangaj, Kina

Predsjednik Hrvatskoga sabora Gordan Jandroković boravit će u posjetu Narodnoj Republici Kini, u Pekingu i Šangaju, od 2. do 6. studenoga ove godine. 

Posjet Narodnoj Republici Kini predsjednik Hrvatskoga sabora Gordan Jandroković započet će u Pekingu gdje će se sastati s domaćinom, predsjednikom Svekineskog narodnog kongresa Lijem Zhanshuom. U Pekingu će posjetiti i tvrtku Huawei te održati sastanak s njezinim čelnicima, a zatim će obići i izložbu o postignućima Narodne Republike Kine tijekom 70 godina.

Predsjednik Hrvatskoga sabora Gordan Jandroković predvodit će hrvatsko izaslanstvo na 2. Kineskom međunarodnom uvoznom sajmu (2. China International Import Expo), koji se svečano otvara u Šangaju u utorak 5. studenoga. Predsjednik Sabora zatim će sudjelovati na Međunarodnom gospodarsko-poslovnom forumu Hongqiao te će održati izlaganje na tematskom forumu posvećenom „Otvaranju, regulativi i poslovnom okruženju -  ulozi vlada i perspektivama multinacionalnih tvrtki“.

U Šangaju će predsjednik Sabora Jandroković sudjelovati na svečanoj večeri koju u povodu otvorenja 2. Kineskog međunarodnog uvoznog sajma, za brojne visoke dužnosnike priređuje predsjednik Narodne Republike Kine Xi Jinping.

U Muzeju umjetnosti Minsheng u Šangaju, u okviru Hrvatsko-kineske godine kulture i turizma, predsjednik Sabora Jandroković svečano će otvoriti izložbu Muzeja za umjetnost i obrt iz Zagreba.

Posjet Kini predsjednik Hrvatskoga sabora Gordan Jandroković završit će u srijedu 6. studenoga u Šangaju sudjelovanjem na Hrvatsko-kineskom poslovnom forumu u organizaciji Hrvatske gospodarske komore, na kojem će se kineskim partnerima predstaviti poslovne i investicijske mogućnosti u Hrvatskoj.

Uz predsjednika Sabora, u izaslanstvu su i zastupnici Ana-Marija Petin i Branko Bačić.