Ispravak informacija objavljenih u Večernjem listu, 14. siječnja 2019.

Večernji list
n.r. Dražen Klarić, glavni urednik
    

Zahtjev za ispravkom objavljenih informacija

 

Poštovani gospodine Klariću,

potaknuti netočnom informacijom objavljenom 14. siječnja 2019. u „Večernjem listu“ molimo za ispravak netočne informacije u skladu sa čl. 40 Zakona o medijima. Molimo da ispravak informacije u cijelosti objavite u idućem tiskanom izdanju te već danas na portalu Večernjeg lista u skladu sa Zakonom o medijima. 


Tekst ispravka: 

„U Večernjem listu od 14. siječnja 2019. (tiskano izdanje i portal) u članku „Kuščević 500 radnih mjesta u državi svodi na 60“ autorica članka Iva Puljić Šego, između ostaloga, napisala je: „ .. u Ministarstvu uprave već su pripremili uredbu o klasifikaciji radnih mjesta kojom će se čak 500 propisanih radnih mjesta u državnom aparatu, od kojih su mnoga vjerojatno apsurdna (za ilustraciju, Sabor je imao zaposlenika koji je bio zadužen za punjenje mobitela) svesti na šezdeset. 

Kako bi se potkrijepila teza članka o apsurdnosti pojedinih radnih mjesta u državnoj upravi, u članku se, iz nama nedokučivih razloga, zlonamjerno iznosi neistinita tvrdnja da je u Saboru zaposlena osoba zadužena samo za „punjenje mobitela“, čime se svjesno narušava ugled institucije. Ako je riječ o informaciji koju je autorici članka plasirao imenovani ili neimenovani izvor, profesionalna i etička joj je dužnost takvu, čak i neupućenom čitatelju „apsurdnu“ informaciju provjeriti prije objave, što je autorica članka propustila učiniti. 

Još jednom, radi istinitoga informiranja javnosti, ističemo da takvo radno mjesto  nije, niti je ikada bilo ustrojeno „Pravilnikom o unutarnjem redu Stručne službe Hrvatskoga sabora."


Hrvatski sabor
Davor Orlović, tajnik Hrvatskoga sabora
 

Autor: Služba za medije