Ispravak informacija objavljenih na internetskim portalima 9. svibnja 2019. povezanih s članovima Odbora za unutarnju politiku i nacionalnu sigurnost Frankom Vidovićem i Milijanom Brkićem

Zagreb - U povodu objava u više različitih medija da su – nakon sjednice Odbora za unutarnju politiku i nacionalnu sigurnost održane u prijepodnevnim satima 9. svibnja 2019. – članovi Odbora Milijan Brkić i Franko Vidović ostali sami u dvorani u kojoj se održavala sjednica Odbora te da je Franko Vidović zaključao vrata dvorane, a radi otklanjanja bilo kakvih neosnovanih pretpostavki i zaključaka, javnost izvješćujemo o sljedećem:

Odbor za unutarnju politiku i nacionalnu sigurnost na svojoj 31. sjednici održanoj 8. veljače 2018. osnovao je tročlani Pododbor u sastavu Milijan Brkić, Ermina Lekaj Prljaskaj i Franko Vidović za postupanje po predstavkama građana (A.P. i M. D.).

Pododbor je do sada održao više sastanaka, a voditelj Pododbora Franko Vidović sazvao je sastanak Pododbora pozivom od 7. svibnja 2019., upućenim putem elektroničke pošte, članu Pododbora Milijanu Brkiću i članici Pododbora Ermini Lekaj Prljaskaj. U pozivu je naznačeno da će se sastanak održati u četvrtak, 9. svibnja 2019., neposredno nakon 55. sjednice Odbora. 

Po svršetku 55. sjednice Odbora, u istoj dvorani održan je i sastanak Pododbora na kojemu su sudjelovali voditelj Pododbora Franko Vidović, član Pododbora Milijan Brkić te tajnica Odbora, a koji je, kao i svi sastanci i sjednice Odbora na kojima se raspravlja o predstavkama građana, zatvoren za javnost radi zaštite osobnih podataka podnositelja predstavki.

Članica Odbora Ermina Lekaj Prljaskaj nije sudjelovala na sastanku Pododbora budući da je imala unaprijed dogovorene neodgodive obveze – susret s delegacijom Kosova, s kojom je bila na sastanku u  Hrvatskoj gospodarskoj komori u 10,00 sati i od 13,00 sati na sastanku u Ministarstvu gospodarstva, poduzetništva i obrta.

Posebno napominjemo da se sastanak Pododbora nije održao u nekoj zaključanoj prostoriji, sobi i sl., nego u saborskoj dvorani Janka Draškovića (dvorana 202/II. kat) te da se članovi Pododbora ni u kom slučaju nisu zaključali niti bi to mogli učiniti s obzirom na to da se u vratima dvorana nikada ne nalaze ključevi, a ključeve dvorana ne zadužuju zastupnici Hrvatskoga sabora, već nadležni djelatnici službi Hrvatskoga sabora.
    

Predsjednik Odbora za unutarnju politiku i nacionalnu sigurnost
Ranko  Ostojić

Autor: Odbor za unutarnju politiku i nacionalnu sigurnost