Predsjednik Vanjskopolitičkog odbora Bundestaga Volker Rühe u posjetu kod predsjednika Hrvatskog sabora

Zagreb -  Predsjednik Hrvatskog sabora Vladimir Šeks primio je predsjednika Vanjskopolitičkog odbora Njemačkog Bundestaga Volkera Rühea u sklopu njegovog radnog posjeta Republici Hrvatskoj.

Predsjednik Sabora Šeks je njemačkog parlamentarca izvijestio o napretku koji je Republika Hrvatska ostvarila na putu prema punopravnom članstvu u Europskoj uniji istaknuvši da Republika Hrvatska dosljedno radi na ispunjavanju svih političkih kriterija, posebice u pogledu suradnje s Haškim sudom, povratka izbjeglica i povrata imovine, te na provedbi reformi koja uključuje prilagodbu hrvatskog zakonodavstva zakonodavstvu EU.

Predsjednik Vanjskopolitičkog odbora Bundestaga Rühe je naglasio kako na putu u Europsku uniju treba održavati intenzivan politički dijalog te izrazio uvjerenje da će pregovori Republike Hrvatske s Europskom unijom započeti na proljeće sljedeće godine. Posebno je ukazao na mogućnost pozitivnog utjecaja Hrvatske u ovom dijelu Europe izrazivši uvjerenje kako njen primjer može u znatnoj mjeri promijeniti regiju.

Autor: Ured predsjednika Sabora