Leko razgovarao sa zastupnicima nizozemskog Senata i Zastupničkog doma

Haag - Predsjednik Hrvatskoga sabora Josip Leko nastavio je službeni posjet Nizozemskoj razgovorima s članovima Senata i Zastupničkog doma nizozemskog parlamenta. 

Na sastancima su bili predstavnici različitih političkih stranaka koji su članovi parlamentarnih odbora za europske poslove, za vanjske poslove, obranu i razvojnu suradnju. U hrvatskom su izaslanstvu i predsjednik Odbora za europske poslove Daniel Mondekar (SDP), potpredsjednik Odbora za obrazovanje, znanost i kulturu Jasen Mesić (HDZ) te predsjednik Kluba zastupnika HDSSB-a Josip Salapić. 

S nizozemskim parlamentarcima razmijenjena su iskustva o nadzornoj ulozi nacionalnih parlamenata u postupku donošenja europskih akata. Istaknuto je kako Hrvatska kao najnovija članica može u tom postupku očekivati pomoć Nizozemske, jedne od utemeljica Europske unije. Razgovaralo se i o situaciji u zemljama Jugoistočne Europe s naglaskom na europske integracije te o predstojećim izborima za Europski parlament. 

Hrvatsko izaslanstvo posjetilo je i plenarne sjednice Senata i Zastupničkoga doma na kojima im je iskazana srdačna dobrodošlica.
  
 
 

Autor: Ured predsjednika Sabora