Informacija o internetskom prijenosu uživo 7., tematske sjednice Odbora za zdravstvo i socijalnu politiku, 26. studenoga 2020. s početkom u 13.30 sati

Tema sjednice je: "Važnost prevencije dekubitusa".

Dekubitus je velik medicinski, socijalni i zdravstveno-ekonomski problem, a njegovo liječenje zahtijeva multidisciplinarni pristup. Jedan je od indikatora kvalitete zdravstvene skrbi i pokazatelj sigurnosti pacijenata bez obzira na to radi li se o bolničkoj ili izvanbolničkoj skrbi. Nastanak dekubitalnih rana ima velik utjecaj na kvalitetu života osoba s dekubitalnim oštećenjem, a najugroženije skupine osoba su teško pokretne osobe, starije osobe, oboljeli od tetraplegije, paraplegije i multiple skleroze. Koban je ako se razvije kod onkoloških bolesnika, imunokompromitiranih i dijabetičara. 

Dana 15. studenoga obilježava se Svjetski dan prevencije dekubitusa. Kako bi se, u povodu obilježavanja tog dana, podigla razina svijesti o važnosti prevencije dekubitusa, njegova praćenja i liječenja, razmijenila iskustava i upozorilo na postojeće probleme u praksi te pridonijelo poboljšanju skrbi o bolesnicima s dekubitusom, potrebno je govoriti o ovom problemu.

Prijenos sjednice uživo: https://www.youtube.com/watch?v=9aR8JMq-QYs&feature=youtu.be