Zdravko Tomac primio veleposlanika Vijetnama Hoang Van Nhaea

Zagreb - Zdravko Tomac, potpredsjednik Hrvatskoga sabora i predsjednik saborskog Odbora za vanjsku politiku primio je u oproštajni posjet Hoang Van Nhaea, veleposlanika Socijalističke Republike Vijetnama u Republici Hrvatskoj, sa sjedištem u Beču. 

U razgovorima je istaknuto da Hrvatska i Vijetnam nemaju otvorenih pitanja, dapače, s obzirom na prijateljske političke odnose treba intenzivirati gospodarsku razmjenu, te unaprijediti svaku drugu suradnju na bilateralnom i multilateralnom planu, posebice kroz institucije UN-a.

Obje su zemlje u procesima reforme, kako na planu transformacije gospodarstva u tržišno, tako i sveukupne demokratizacije života i vladavine prava, te integracije država u regiju i svijet.

Kao zemlje koje su prošle užase rata, Hrvatska i Vijetnam mogu i trebaju biti značajni čimbenici širenja svjetskog mira jačanjem svog angažmana u UN-u. Na kraju je istaknuto da iako je globalizacija nezaustavljiva, male zemlje moraju naći najbolji put za svoje uklapanje u svjetski poredak, smanjujući negativne efekte globalizacije.

Autor: Služba za odnose s javnošću