Saborski zastupnici iz BiH razgovarali s izaslanstvom Parlamentarne skupštine BiH

Zagreb - Članovi Zajedničke komisije za administrativne poslove Parlamentarne skupštine Bosne i Hercegovine sastali su se sa zastupnicima Hrvatskoga sabora iz Bosne i Hercegovine: Ivanom Bagarićem, Ivom Andrićem, Radom Bošnjakom, Goranom Marićem i Draganom Vukićem.

Zastupnici su razmijenili mišljenja o načinu i posebnostima rada obaju parlamenata i mogućnostima daljnje suradnje. Iako su odnosi izrazito dobri, u razgovoru je istaknuto kako postoji potreba intenzivnije razmijene iskustava kako bi se i kroz institucije parlamenata pojačao utjecaj na rješavanje poteškoća sa kojima se susreću državljani susjednih zemalja u ostvarivanju nekih formalnih prava. Također, zaključeno je kako je potreban veći angažman zastupnika obaju parlamenata u posredovanju u rješavanju preostalih otvorenih graničnih i pograničnih pitanja.

Predsjednik Odbora za Hrvate izvan Republike Hrvatske Ivan Bagarić upoznao je goste s djelokrugom rada ovog novoosnovanog radnog tijela, te s njegovim značajem za državljane Republike Hrvatske u inozemstvu, a posebno u susjednim državama. 

Zastupnici Hrvatskoga sabora dali su punu podršku nastojanjima Bosne i Hercegovine da se što prije pridruži euroatlantskim integracijama, naglasivši kako je taj put nužan za čitavu regiju.

Autor: Služba za odnose s javnošću