Reiner na sjednici Simuliranoga parlamenta u organizaciji ELSA-e

Zagreb - Predsjednik Hrvatskoga sabora akademik Željko Reiner u ponedjeljak, 9. svibnja 2016. u Hrvatskome saboru sudjelovao je na sjednici Simuliranoga parlamenta u organizaciji Europske udruge studenata prava – ELSA-e.

Nakon obraćanja Maje Draganić, dopredsjednice ''ELSA Hrvatska'' za studentske aktivnosti, nazočnima se obratio i predsjednik Hrvatskoga sabora akademik Željko Reiner:

''Kao budući odvjetnici, sudci, pravnici u raznim institucijama i tvrtkama, diplomati ili možda čak i zastupnici, važno je da budete dobro upoznati sa svakom od faza u postupku donošenju zakona.

Demokracija građanima pruža niz raznih mogućnosti da utječu na prijedloge zakona u svrhu njihova poboljšanja. O sadržaju i kvaliteti usvojenih zakona ovisi na kraju i kvaliteta života svakoga osobno. Stoga, da bi netko bio dobar zastupnik u parlamentu, nije dovoljno da bude dobar govornik i da posjeduje odgovarajuća znanja i iskustva.

Dobar zastupnik mora biti angažiran, savjestan i odgovoran prema vlastitim biračima čije interese zastupa, tj. činiti sve u interesu građana Hrvatske.''

Autor: Ured predsjednika Sabora