Predsjednik Sabora primio brazilsko parlamentarno-gospodarstveno izaslanstvo

Zagreb – Predsjednik Hrvatskoga sabora Luka Bebić primio je brazilsko parlamentarno-gospodarstveno izaslanstvo na čelu sa zamjenikom ministra poljoprivrede, stočarstva i prehrane Silasom Brasileirom.

U izaslanstvu su bili i predsjednik parlamentarne skupine Brazil-Hrvatska Nacionalnog kongresa, zastupnik u Zastupničkom parlamentu Moacir Micheletto, zastupnik Valdir Colatto i senator Eduardo Azeredo.

U razgovoru je istaknuto zadovoljstvo političkim odnosima Hrvatske i Brazila koji su ocijenjeni kao prijateljski, te je obostrano izražena želja za daljnjim jačanjem bilateralnih odnosa, posebice na području gospodarstva

Brazil, čije gospodarstvo spada među 10 najjačih u svijetu i koji s Europskom unijom od 2007. ima sklopljen sporazum o partnerskim odnosima, snažno je zainteresiran za gospodarsku suradnju sa zemljama srednje i istočne Europe. U tom kontekstu hrvatska i brazilska strana su ustanovile podudarnost projekata koji se odnose na luku Rijeka koju će parlamentarno-gospodarstveno izaslanstvo na čelu sa zamjenikom ministra Brasileirom obići u sklopu službenog posjeta Hrvatskoj.

Predsjednik Sabora Luka Bebić, brazilski zamjenik ministra poljoprivrede, stočarstva i prehrane Silas Brasileiro i predsjednik parlamentarne skupine Brazil-Hrvatska Nacionalnog kongresa Moacir Micheletto su se suglasili kako je veliki poticaj razvoju i učvršćenju prijateljskih hrvatsko-brazilskih odnosa ostvaren uspostavom parlamentarne suradnje, posebice na razini skupina prijateljstava Hrvatskog sabora i brazilskog Nacionalnog kongresa. Potvrđena je želja da se ta suradnja nastavi i u ovom sazivu Hrvatskog sabora.

Predsjedniku Hrvatskog sabora Bebiću brazilski je zamjenik poljoprivrede, stočarstva i prehrane Brasileiro uručio poziv predsjednika brazilskog Zastupničkog doma u službeni posjet Brazilu. Predsjednik Sabora je poziv prihvatio izrazivši nadu da će taj posjet dati snažan poticaj nastavku ukupne bilateralne suradnje.

Autor: Ured predsjednika Sabora