Predsjednik Sabora Luka Bebić primio u nastupni posjet veleposlanicu Finske Ann-Marie Nyroos

Zagreb – Predsjednik Hrvatskog sabora Luka Bebić primio je u nastupni posjet veleposlanicu Republike Finske u Republici Hrvatskoj Ann-Marie Nyroos.

Bilateralni su odnosi ocijenjeni kao veoma dobri. Predsjednik Sabora je izrazio zadovoljstvo bilateralnom suradnjom koja se uspješno odvija na različitim područjima od zajedničkog interesa, unatoč geografskoj udaljenosti dviju država. Posebno je istaknuo uspješnu parlamentarnu suradnju izrazivši želju da se ona nastavi istom dinamikom.

Finska je veleposlanica pohvalila vidljiv napredak koji je Hrvatska postigla u kratkom vremenu. Istaknula je kako se Finska zauzima za nastavak proširenja Europske unije, izrazivši čvrstu podršku svoje zemlje Hrvatskoj na tom putu, te ju je zanimalo kako napreduje proces usklađivanja hrvatskog zakonodavstva s europskim i koja bi pregovaračka poglavlja, prema hrvatskim očekivanjima, mogla biti problematična. 

Veleposlanica Nyroos se s predsjednikom Sabora Bebićem na kraju suglasila da bi Finska i Hrvatska mogle proširiti suradnju na području ekološke zaštite i očuvanja biološke raznolikosti mora, za što su obje države posebno zainteresirane s obzirom na zatvorenost Jadranskog i Baltičkog mora.

Autor: Ured predsjednika Sabora