Predsjednik Sabora Luka Bebić primio u nastupni posjet apostolskog nuncija Marija Roberta Cassarija

Zagreb – Predsjednik Hrvatskoga sabora Luka Bebić primio je u nastupni posjet apostolskog nuncija u Republici Hrvatskoj mons. Marija Roberta Cassarija.

Predsjednik Bebić je izrazio posebno zadovoljstvo da u Hrvatskom saboru može pozdraviti apostolskog nuncija u Republici Hrvatskoj mons. Marija Roberta Cassarija, trećeg nuncija od proglašenja hrvatske neovisnosti. Naglasio je da su odnosi sa Svetom Stolicom tradicionalno vrlo dobri i bez otvorenih pitanja. Tri posjeta pape Ivana Pavla II. Hrvatskoj, kao i dvojice tajnika za odnose s državama, potvrđuju kontinuitet, naklonost i prijateljstvo koje Sveta Stolica gaji prema Hrvatskoj, rekao je predsjednik Sabora. Ustvrdio je i da se bilateralni odnosi razvijaju u dobrom smjeru. 

Nuncij Cassari je rekao da su odnosi Republike Hrvatske i Svete Stolice odlični te prenio pozdrave pape Benedikta XVI. koji dobro poznaje Hrvatsku i „nosi je u srcu“. Sveta Stolica snažno podupire ulazak Republike Hrvatske u Europsku uniju, mjesto Hrvatske je u europskoj obitelji, istaknuo je apostolski nuncij.

Predsjednik Bebić je rekao da Hrvatska želi svojim iskustvom pomoći susjednim zemljama na njihovom putu u euroatlantske integracije. Kazao je da Hrvatska ustrajno rješava problem izbjeglica i njihov povratak u Hrvatsku naglasivši da se do sada iz Srbije i BiH vratio znatan broj srpskih izbjeglica, te je izrazio nezadovoljstvo sporim povratkom Hrvata u BiH.

Autor: Ured predsjednika Sabora