Predsjednik Hrvatskoga sabora susreo se sa studentima Fakulteta političkih znanosti

Zagreb – Predsjednik Hrvatskoga sabora Boris Šprem sastao se danas sa skupinom polaznika Poslijediplomskog specijalističkog studija Odnosi s javnošću na Fakultetu političkih znanosti u Zagrebu i voditeljem studija doc.dr.sc. Božom Skokom.

Posjet skupine studenata Hrvatskom saboru organiziran je na inicijativu Fakulteta političkih znanosti radi upoznavanja polaznika poslijediplomskog studija s funkcioniranjem odnosa s javnošću Hrvatskoga sabora.

Prilikom susreta voditelj studija Skoko upoznao je predsjednika Sabora s recentnim istraživanjima Fakulteta na temu odnosa s javnošću, brendiranja i ugleda Hrvatske u međunarodnoj zajednici.

Govoreći o niskoj razini povjerenja građana u hrvatske institucije, predsjednik Sabora upoznao je studente s pokrenutim inicijativama za pospješivanje komunikacije Sabora sa širom javnošću, podizanje ugleda i povjerenje hrvatskih građana u rad Hrvatskoga sabora, poput nove organizacije Službe za odnose s javnošću, izmjena Poslovnika Hrvatskoga sabora i donošenje Kodeksa ponašanja zastupnika. Šprem je pritom istaknuo kako su njegovi napori u pogledu Kodeksa ponašanja zastupnika usmjereni na postizanje konsenzusa svih parlamentarnih stranaka o temeljnim načelima koje bi kodeks trebao sadržavati.

U okviru posjeta polaznika Poslijediplomskog specijalističkog studija Odnosi s javnošću Saboru organiziran je i sastanak s voditeljicom Službe za odnose s javnošću Ružicom Šimunović koja ih je upoznala s organizacijom posla te specifičnostima rada Službe u praksi.

Autor: Ured predsjednika Sabora