Predsjednik Hrvatskoga sabora primio pripadnike 13. naraštaja Ratne škole "Ban Josip Jelačić"

Zagreb – Predsjednik Hrvatskoga sabora Luka Bebić primio je pripadnike 13. naraštaja Ratne škole "Ban Josip Jelačić" na čelu sa zamjenikom ravnatelja Hrvatskog vojnog učilišta i zapovjednikom Ratne škole brigadirnim generalom Slavenom Zdilarom.

Sastanku su uz predsjednika Hrvatskoga sabora prisustvovali predsjednik saborskog Odbora za obranu Boris Šprem te zastupnik i član Izaslanstva Hrvatskog sabora u Parlamentarnoj skupštini NATO-a Vedran Rožić.

Pohvalivši polaznike Ratne škole kao elitne pripadnike Oružanih snaga Republike Hrvatske, predsjednik Sabora istaknuo je njihovu važnost u promicanju ugleda Hrvatske u svijetu te značenje sudjelovanja u međunarodnim vojnim i mirovnim misijama. Osvrnuvši se na rad Ratne škole, brigadirni general Slaven Zdilar izrazio je zadovoljstvo što je stručnost njezinog nastavnog osoblja prepoznata i izvan granica Republike Hrvatske te da su se u Ratnoj školi obrazovali i brojni polaznici iz Bosne i Hercegovine, Crne Gore, Makedonije, Njemačke, Ukrajine i drugih zemalja.

Ratna škola "Ban Josip Jelačić", najviša vojno-obrazovna institucija u Republici Hrvatskoj, u okviru kolegija "Nacionalna sigurnost i obrana" održat će tijekom dana i radni sastanak s Odborom za unutarnju politiku i nacionalnu sigurnost te Odborom za obranu.
 

Autor: Ured predsjednika Sabora