Predsjednik Hrvatskoga sabora Boris Šprem primio drugog predsjednika austrijskog Nacionalnog vijeća Fritza Neugebauera

Zagreb – Predsjednik Hrvatskoga sabora Boris Šprem primio je drugog predsjednika Nacionalnog vijeća Parlamenta Republike Austrije Fritza Neugebauera u sklopu njegova posjeta Hrvatskoj.

Izrazivši zadovoljstvo tradicionalno vrlo dobrim i prijateljskim odnosima Hrvatske i Austrije, predsjednik Sabora Boris Šprem istaknuo je kvalitetnu suradnju resornih ministarstava na konkretnim projektima te na razini hrvatskih županija i austrijskih saveznih pokrajina. "Imamo i vrlo dobru suradnju naših parlamenata, čemu pridonosi i ovaj posjet", kazao je i ponovio poziv za službeni posjet Hrvatskoj predsjednici Nacionalnog vijeća austrijskog parlamenta Barbari Prammer. Pohvalno se izrazio o gospodarskoj suradnji dviju država te istaknuo kako "su nam strana ulaganja i dalje značajna, u prvom redu na području infrastrukture, i to energetike i željeznice".

Drugi predsjednik Nacionalnog vijeća austrijskog parlamenta Fritz Neugebauer obavijestio je predsjednika Sabora o tome da predsjednica austrijskog parlamenta Barbara Prammer prihvaća poziv za posjet Hrvatskoj. "Voljeli bismo da smo mogli biti prisutni prilikom ratifikacije Ugovora o pristupanju u Hrvatskom saboru, ali smo baš tih dana zbog rasprave o proračunu morali biti u austrijskom parlamentu", kazao je i potvrdio očekivanja da će ratifikacija pristupnog ugovora u austrijskom parlamentu biti obavljena do ljetne stanke.

Autor: Ured predsjednika Sabora