Predsjednik Hrvatskog sabora Vladimir Šeks primio studente Pravnog fakulteta u Zagrebu

Zagreb - Predsjednik Hrvatskog sabora Vladimir Šeks primio je studente zagrebačkoga Pravnog fakulteta koji su osvojili drugo mjesto na međunarodnom natjecanju u međunarodnoj trgovačkoj arbitraži te prvo mjesto na regionalnom natjecanju u području ljudskih prava. 

Čestitajući studentima i njihovim profesorima, u ime Sabora, Šeks je naglasio da njihov uspjeh dokazuje zavidnu razinu te da je ohrabrujuće za sadašnje i buduće studente Pravnog fakulteta. Kazao je kako prijam u Saboru javnosti pokazuje da su znanje i obrazovanje na cijeni. Studentima je poručio da se ponosi njima i pozvao ih da se po završetku školovanja uključe u rad državnih institucija, a neke od njih, kaže, očekuje i u zastupničkim klupama.

"U Sabor se nakrcalo previše liječnika, psihijatara, kirurga i drugih, kao da nam je društvo bolesno", rekao je Šeks, te dodao kako je u sadašnjem sazivu Sabora manje pravnika nego ikad.

Dekan Pravnog fakulteta Josip Kregar od Šeksa je zatražio podršku u stabiliziranju institucije, objasnivši da fakultet radi u neprimjerenom prostoru, te da je ostao bez brojnih stručnjaka koji su otišli u inozemstvo.

Studente i njihove profesore Šeks je darivao plaketama Sabora, a oni su mu uzvratili fakultetskom kravatom. 
 

Autor: Ured predsjednika Sabora