Predsjednik Hrvatskog sabora Vladimir Šeks položio vijenac na Ovčari

Vukovar -   Predsjednik Hrvatskog sabora Vladimir Šeks izrazio je za posjeta Ovčari uvjerenje da će koraci koje je poduzela i poduzima Hrvatska kako bi upozorila na nepravdu koja joj je počinjena presudom Haaškog suda "vukovarskoj trojci" uroditi plodom te da će biti kažnjeni svi koji su ikako sudjelovali u počinjenju zločina nad Vukovarcima u Domovinskom ratu. 

"Vjerujem kako će drugostupanjsko vijeće Haaškog suda pooštriti kazne i izreći doživotne zatvorske kazne i za Šljivančanina i za Mrkšića i za Radića", poručio je Šeks, dodavši kako Županijski sud u Osijeku treba što hitnije procesuirati i osuditi Veljka Kadijevića, Blagoja Adžića, Životu Panića i ostale čelnike bivše JNA jer su, kako je naveo, glavni kreatori zločina počinjena 1991. u Vukovaru. Po Šeksovim riječima haaškom presudom "vukovarskoj trojci" žrtve su s Ovčare ponovno ubijene, "tada metkom, a ovaj put presudom".

U pratnji ministra obrane Berislava Rončevića te vukovarsko-srijemskog župana Bože Galića i vukovarske gradonačelnice Zdenke Buljan predsjednik Sabora Šeks obišao je mjesto masovne grobnice na Ovčari te položio vijenac za žrtve srpske agresije. Također je posjetio Spomen-dom "Ovčaru", razgledao postav te Hrvatskom društvu logoraša srpskih koncentracijskih logora uručio Zlatnu spomen-medalju Hrvatskog sabora.
 

Autor: Ured predsjednika Sabora/Hina