Predsjednik Hrvatskog sabora Luka Bebić primio u radni posjet iranskog veleposlanika Fadaifarda

Zagreb – Predsjednik Hrvatskog sabora Luka Bebić primio je u radni posjet veleposlanika Islamske Republike Iran Mohammada H. Fadaifarda. 

S iranskim veleposlanikom predsjednik Sabora je razgovarao o bilateralnim odnosima koji su dobri i bez otvorenih pitanja. Potvrđen je interes obiju strana za daljnjim razvijanjem gospodarske suradnje, kao i za razmjenom parlamentarnih posjeta na razini odbora i skupina prijateljstava.

Predsjednika Hrvatskog sabora Bebića zanimalo je iransko gledanje na situaciju na području Bliskog istoka. Istaknuo je kako Hrvatska, kao nestalna članica Vijeća sigurnosti UN-a, želi dati svoj doprinos uspostavi trajnog mira i stabilnosti, kao i smanjenju napetosti na svim svjetskim žarištima. 

Hrvatska se intenzivno priprema za članstvo u NATO-u i Europskoj uniji s čijim članicama dijeli temeljne stavove glede uspostave mira u svijetu te ne negira pravo svake države da se nuklearnom energijom koristi u miroljubive svrhe, s obzirom na to da i Hrvatska sama u velikoj mjeri ovisi o tuđim izvorima energije, istaknuo je predsjednik Sabora i podržao sva nastojanja Irana koja idu u smjeru smirivanja situacije na Bliskom istoku.

Autor: Ured predsjednika Sabora