Predsjednik Hrvatskog sabora Luka Bebić primio predsjednika Kineske narodne političko-savjetodavne konferencije Jia Qinglina s izaslanstvom

Zagreb – Predsjednik Hrvatskoga sabora Luka Bebić susreo se s predsjednikom Kineske Narodne političko-savjetodavne konferencije Jijem Qinglinom.

Predsjednik Bebić izrazio je zadovoljstvo razvojem bilateralne suradnje koja je uspješna i bez otvorenih pitanja i istaknuo da zajedničku izjavu o općoj suradnji dviju država ( koja je potpisana 2005., tijekom posjeta dr. Sanadera Narodnoj Republici Kini) smatra značajnim događajem u međudržavnim odnosima Hrvatske i Kine. 

Predsjednik Qinglin naglasio je važnost održavanja visokog intenziteta međudržavnih posjeta na najvišoj razini kao i razvoj međugradske i međuregionalne suradnje. Izjavio je da posebno cijeni stav i potporu Hrvatskoga sabora i Vlade u odnosu na pitanja teritorijalne cjelovitosti i suvereniteta NR Kine kao i dobre rezultate dviju zemalja na multilatralnom planu u okviru raznih međunarodnih institucija.

Naglašen je značaj jačanja gospodarskih odnosa i poticanje aktivnosti u tom smjeru, u cilju boljeg upoznavanja dvaju prijateljskih naroda.

Autor: Ured predsjednika Sabora