Zvonimir Troskot sudjelovao na prvom sastanku neformalne mreže mladih parlamentaraca Parlamentarne skupštine OESS-a

Beč - Zamjenik člana Izaslanstva Hrvatskoga sabora u Parlamentarnoj skupštini OESS-a (PS OESS) Zvonimir Troskot sudjelovao je na prvom sastanku neformalne mreže mladih parlamentaraca PS OESS-a održanom 21. i 22. veljače u Parlamentu Republike Austrije, uoči 22. zimskog zasjedanja Parlamentarne skupštine. 

Događaj je okupio 25 parlamentarca iz 17 izaslanstava država članica OESS-a, a skup su podržali i pozdravili predsjednica PS OESS-a Margareta Cederfelt i potpredsjednik PS OESS-a i zamjenik voditelja austrijskog Izaslanstva u PS OESS-a Reinhold Lopatka. Program je obuhvatio  i sastanak sa saveznom ministricom Leonore Gewessler u Ministarstvu klimatskih mjera, okoliša, energije, mobilnosti, inovacija i tehnologije te posjet vojarni Wallenstein gdje su visoki vojni dužnosnici parlamentarce upoznali sa sigurnosnom situacijom na zapadnom Balkanu te o obuci OESS-ovih trupa u vojarni. 

Zastupnik Troskot sudjelovao je u raspravi o globalnim geopolitičkim pitanjima te njihovom utjecaju na Europu,  Hrvatsku i njezino okruženje. Drugi dan rada izglasan je Statut Mreže mladih parlamentaraca nakon dva statutarna sastanka. Sudionici su, uz stručno vođenje, imali priliku razgledati potpuno obnovljenu zgradu austrijskog parlamenta te zgradu Ureda predsjednika Republike Austrije gdje su održali sastanak sa savjetnikom predsjednika za nacionalnu sigurnost.