Sućut predsjednika Sabora Jandrokovića obitelji preminulog hrvatskog vaterpolista i bivšeg saborskog zastupnika Hrvoja Kačića

Zagreb – Predsjednik Hrvatskoga sabora uputio je izraze sućuti obitelji preminulog hrvatskog vaterpolista i bivšeg saborskog zastupnika Hrvoja Kačića, u kojima stoji:

„Poštovana obitelji Kačić,

s tugom i žaljenjem primio sam vijest o odlasku gospodina Hrvoja Kačića. Uime zastupnica i zastupnika u Hrvatskome saboru i u osobno ime primite iskrenu sućut.

Gospodin Kačić bio je svestran čovjek različitih interesa koji je u brojnim poslovima i zanimanjima ostvario velika postignuća. Proslavio se kao vaterpolist koji je s dubrovačkim Jugom osvajao brojna odličja i priznanja, a vrhunac svoje sportske karijere dosegnuo je srebrnom medaljom na Olimpijskim igrama u Melbourneu. Uz uspješnu sportsku karijeru, ostvario je i zavidnu znanstvenu kao sveučilišni profesor i stručnjak u području pomorskog prava.

Stvaranjem hrvatske države stavio se na raspolaganje domovini i bio izabran u prvi saziv Sabora Republike Hrvatske u kojem je vodio Odbor za vanjsku politiku. U ključnim godinama suvremene hrvatske povijesti osobiti doprinos dao je u izradi prvog Ustava te pri utvrđivanju pomorske granične crte kao predsjednik Državne komisije za granice.

Profesor Kačić tijekom cijelog svog života istinski je svjedočio svoje domoljublje i rodoljublje zbog čega je i 2017. godine primio Povelju zahvalnosti za svekoliki rad i žrtvu podnesenu u obrani i promicanju kulturnog identiteta i političkih prava hrvatskoga naroda. Njegovim odlaskom izgubili smo velikog intelektualca, diplomata, sportaša i domoljuba.

Još jednom, poštovana obitelji, izražavam vam duboko poštovanje i iskrenu sućut.“