Preliminarni rezultati kviza o poznavanju Sabora za osmaše: Najbolji plasman postigla Osnovna škola dr. Jure Turića iz Gospića

Zagreb - Nakon što je 10. ožujka 2022. održano natjecanje za srednjoškolce, saborska Služba za građane organizirala je u petak deveto po redu online kviz-natjecanje o poznavanju Hrvatskog sabora za učenike osmih razreda osnovnih škola.

Prema preliminarnim rezultatima, tri najuspješnije škole po broju osvojenih bodova, od mogućih 90, su: Osnovna škola dr. Jure Turića iz Gospića (85.33 bodova, vrijeme: - 01:25:43), Osnovna škola Jože Horvata Kotoriba (83.99 bodova, vrijeme: - 01:14:39) i Osnovna škola Vladimira Nazora Nova Bukovica (83.33 bodova, vrijeme:  - 00:56:33).  
Na ovogodišnjem natjecanju sudjelovali su učenici 8. razreda iz 42 škole diljem Hrvatske, ukupno 126 učenika raspoređenih u tročlane natjecateljske timove škola, pri čemu je svaki učenik u timu imao svoju zamjenu.

Učenici su iz informatičkih učionica odgovarali na 30 pitanja u vremenu od 30 minuta. Svaki učenik tročlanoga tima na svom je računalu rješavao natjecateljski test, a rezultat tima je zbroj osvojenih bodova svakog člana tima. Kako svako pitanje nosi 1 bod, maksimalan broj bodova koje tim može ostvariti je 90 bodova. Prema Pravilima natjecanja, timovi s istim brojem osvojenih bodova rangirani su prema vremenu predaje testa. 

Preliminarni poredak 10 najuspješnijih timova škola objavljen je na mrežnim stranicama Hrvatskoga sabora, dok će konačni poredak 10 najuspješnijih timova škola biti objavljen u ponedjeljak, 27. ožujka, također na mrežnim stranicama Sabora.

Svi učenici koji su sudjelovali na natjecanju dobit će pohvalnice Hrvatskoga sabora, dok će učenici tri najbolja tima dobiti prigodne nagrade predsjednika Hrvatskoga sabora. Sve škole koje su sudjelovale na kvizu, kao i svi mentori učenika dobit će zahvalnice Hrvatskoga sabora.

Informatičku podršku online kviz natjecanja osigurao je CARNet.

Tablica preliminarnih rezultata