Predsjednik Sabora razgovarao s kolegama iz Finske, Malte i Danske

Bruxelles - Predsjednik Hrvatskoga sabora Luka Bebić razgovarao je u ponedjeljak popodne u Bruxellesu sa svojim kolegama iz Finske, Malte i Danske koji daju čvrstu potporu skorom dovršetku pristupnih pregovora i ratifikaciji pristupnog ugovora bez nepotrebnog odgađanja. 

Bebić sudjeluje na godišnjoj konferenciji predsjednika nacionalnih parlamenata zemalja članica i zemalja kandidata za Europsku uniju koja se održava u belgijskom parlamentu u Bruxellesu. Popodne je imao tri zasebna bilateralna razgovora s predsjednikom parlamenta Danske Thorom Pedersenom, Finske Saulijem Niinistom i Malte Michaelom Frendom. Nakon tih razgovora rečeno je kako sva trojica "daju čvrstu potporu skorom dovršetku pristupnih pregovora i ratifikaciji pristupnog ugovora bez nepotrebnog odgađanja".

Bebić je istaknuo spremnost Hrvatske da završi pregovore do kraja lipnja kako bi se najesen mogao potpisati pristupni ugovor i organizirati referendum u Hrvatskoj, a nakon toga bi započeo proces ratifikacije u državama članicama. Bebić je svoje sugovornike zamolio za potporu kako ne bi došlo do zastoja tijekom procesa ratifikacije. Također je bilo riječi o pospješivanju bilateralne suradnje kroz suradnju parlamentarnih odbora.

Autor: Hina