Predsjednik Sabora Jandroković upisao se u knjigu žalosti u povodu smrti bivšeg nogometnog izbornika i trenera Miroslava Ćire Blaževića

Zagreb - Predsjednik Hrvatskoga sabora Gordan Jandroković upisao se u knjigu žalosti u povodu smrti bivšeg nogometnog izbornika i trenera Miroslava Ćire Blaževića otvorenu u informativno-multimedijalnom centru u Hrvatskom nogometnom savezu.

U knjigu žalosti predsjednik Jandroković upisao je:

„S velikom se tugom opraštam od gospodina Miroslava Ćire Blaževića. Otišao je čovjek iznimnog duha i jedinstvene pozitivne energije koju je vješto i s rijetkom lakoćom znao prenijeti na druge. Vrlo emotivne reakcije koje je njegov odlazak pobudio diljem Hrvatske potvrđuju veličinu i značaj traga kojeg je iza sebe ostavio, ljudskog i sportskog.

„Trenera svih trenera“ pamtit ću kao iznimnog nogometnog stručnjaka s neobično istančanim osjećajem za motivaciju svojih igrača. Osebujan, studiozan i stručan, u igračima je vješto znao buditi vjeru u vlastite sposobnosti i kvalitete, čak i kada su oni u njih sumnjali. Izvlačio je ono najbolje iz njih, ostvarivši tako brojne nogometne uspjehe tijekom više od pedeset godina karijere.

Kao navijači dobili smo, s njegovim trenerskim potpisom, trenutke nogometne radosti kakvi se pamte cijeli život – od legendarne, bijelim šalom ovjenčane 1982. godine do prvog istinskog nacionalnog nogometnog ushita 1998. godine.

Kao trener i kao čovjek, Ćiro je ljestvicu postavio vrlo visoko. Osobno sam iz naših razgovora redovito izlazio bogatiji za neku spoznaju, anegdotu ili životnu mudrost. I gotovo uvijek s osmijehom na licu. Tako se s njime i opraštam. I tako ću njegovati uspomenu na njega.

Hvala ti, Ćiro, na svemu. Počivao u miru Božjem.“.