Predsjednik Sabora Jandroković upisao se u knjigu žalosti povodom smrti bivšeg saborskog zastupnika Kačića

Zagreb – Predsjednik Hrvatskoga sabora Gordan Jandroković upisao se u knjigu žalosti otvorenu u Hrvatskom saboru povodom smrti bivšeg saborskog zastupnika Hrvoja Kačića. Tom prigodom, predsjednik Jandroković upisao je:

„S velikom tugom i žaljenjem opraštam se od gospodina Hrvoja Kačića, bivšeg saborskog zastupnika, sveučilišnog profesora, diplomata, sportaša i olimpijca.

Njegova brojna zanimanja potvrđuju svestranost koja ga je krasila, ostvarujući zapažene rezultate i postignuća. U rodnom Dubrovniku profilirao se kao vrsni vaterpolist, a vrhunac sportske karijere ostvario je srebrnom olimpijskom medaljom.

Kao sveučilišni profesor i stručnjak u području pomorskog prava, aktivirao se u stvaranju i izgradnji hrvatske države i njezinih institucija. Bio je izabran u prvi demokratski saziv Sabora u kojem je vodio Odbor za vanjsku politiku, a posebno ćemo ga pamtiti po doprinosu u izradi prvog hrvatskog Ustava. Važnu ulogu odigrao je i kao predsjednik Državne komisije za granice.

Nositelj je Povelje zahvalnosti predsjednice Republike Hrvatske iz 2017. godine za „za svekoliki rad i žrtvu podnesenu u obrani i promicanju kulturnog identiteta i političkih prava hrvatskoga naroda“.

Hrvatski sabor će s ponosom i zahvalnošću nositi uspomenu na gospodina Hrvoja Kačića.

Počivao u miru Božjem.“.