Predsjednik Sabora Jandroković primio skupinu djece iz Ukrajine koja borave u Hrvatskoj u sklopu projekta međunarodne suradnje Hrvatske i Ukrajine „Sigurniji zajedno“

Zagreb - Predsjednik Hrvatskoga sabora Gordan Jandroković primio je skupinu djece iz Ukrajine koja borave u Hrvatskoj u sklopu projekta međunarodne suradnje Hrvatske i Ukrajine „Sigurniji zajedno“.

Došlo je tridesetoro djece iz različitih krajeva Ukrajine koji su u Hrvatskoj u organizaciji udruge „Hrvatska pomaže“ u suradnji s Ministarstvom vanjskih i europskih poslova.

Predsjednik Jandroković iskazao im je dobrodošlicu te uputio izraze podrške i solidarnosti. Naglasio je kako Ukrajina u hrvatskom narodu ima iskrenog prijatelja koji dobro razumije i podupire ukrajinski narod jer smo i sami prošli rat i agresiju. Predsjednik Sabora poručio je djeci da smognu snage i izdrže ove teške trenutke jer će se i u njihovu domovinu vratiti sloboda i mir.

Susretu s ukrajinskom djecom nazočila je i predsjednica udruge „Hrvatska pomaže“ Đurđa Adlešič koja je prošle godine organizirala prve dolaske ukrajinske djece te ukrajinski veleposlanik u Republici Hrvatskoj Vasilj Kirilič.