Predsjednik Odbora za međuparlamentarnu suradnju Erik Fabijanić primio veleposlanika Malezije

Zagreb – Predsjednik Odbora za međuparlamentarnu suradnju Erik Fabijanić primio je u srijedu veleposlanika Malezije u Republici Hrvatskoj Kennedyja Bina Mayonga Onona. 

Veleposlanik je potvrdio vrlo dobre bilateralne odnose dviju zemalja te istaknuo kako postoji prostor za produbljivanje parlamentarne suradnje. Predstavio je inicijativu za formiranjem skupina prijateljstva u parlamentima Hrvatske i Malezije. Predsjednika Odbora je izvijestio o provedenim parlamentarnim izborima u studenome 2022. godine naglasivši kako je to dobra podloga za uspostavu tješnje suradnje na visokim razinama. –Nadam se da bi formiranje skupina prijateljstva i međusobni posjeti dužnosnika pridonijeli još boljoj suradnji naših zemalja, rekao je malezijski veleposlanik. 

Predsjednik Odbora Fabijanić je potvrdio vrlo dobre političke odnose, čemu svjedoče posjeti visokih dužnosnika, kao i potpisani bilateralni sporazumi između Hrvatske i Malezije. Predstavio je rad Odbora za međuparlamentarnu suradnju i detaljno pojasnio proces formiranja skupina prijateljstva u Hrvatskome saboru. Pozdravio je inicijativu o formiranju Skupine s Malezijom te istaknuo kako treba poboljšati gospodarsku suradnju dviju zemalja, posebno zato što, kako je naglasio, Malezija predstavlja veliko tržište s preko 30 milijuna stanovnika. 

U nastavku sastanka dužnosnici su razmijenili mišljenja o suradnji u području turizmu, posebice u svijetlu činjenice da obje zemlje značajan dio svog gospodarstva ostvaruju upravo u tom sektoru.