Predsjednik Hrvatskoga sabora Vladimir Šeks u Čileu se sastao s predsjednikom Nacionalnoga kongresa, senatorom Eduardom Freiom

Zagreb - Predsjednik Hrvatskoga sabora Vladimir Šeks, koji boravi u službenom posjetu Čileu, sastao se sa svojim domaćinom, predsjednikom čileanskoga Nacionalnoga kongresa, senatorom Eduardom Freiom s kojim je razgovarao o daljnjem unapređenju parlamentarne suradnje između dvije zemlje.

"Razgovarali smo o tome kako još više unaprijediti postojeću parlamentarnu suradnju između Hrvatske i Čilea", rekao je Šeks u telefonskoj izjavi za Hinu. On je kazao da je izvijestio Freia, koji obnaša i dužnost predsjednika Senata, o glavnim strateškim ciljevima hrvatske vanjske politike, odnosno napredovanju prema Europskoj uniji i NATO-u.

Frei je upoznao predsjednika Sabora s radom Nacionalnoga kongresa.

Šeks se sastao i s predsjednikom i članovima Vanjskopolitičkog odbora Zastupničkog doma Kongresa, a tu je prigodu iskoristio i za traženje čileanske potpore Hrvatskoj da bude izabrana za nestalnu članicu Vijeća sigurnosti UN-a 2008., koju je već prije dvije godine obećao tadašnji čileanski predsjednik Ricardo Lagos Escobar.

Autor: Hina/Ured predsjednika Sabora