Predsjednik Hrvatskoga sabora Luka Bebić uputio čestitku povodom Međunarodnog praznika rada

Zagreb – Povodom predstojećeg Međunarodnog praznika rada, koji se obilježava 1. svibnja, predsjednik Hrvatskoga sabora Luka Bebić uputio je čestitku građanima Republike Hrvatske:

"Pravo na rad, njegovo primjereno vrednovanje te borba protiv izrabljivanja radnika civilizacijske su vrijednosti, na koje podsjećamo obilježavajući Međunarodni praznik rada. Tužna je činjenica, međutim, da te vrijednosti nisu uvijek i posvuda samo po sebi razumljive, čak ni u Hrvatskoj, iako je naša zemlja bila među prvima u svijetu koja je prihvatila svečano obilježavanje 1. svibnja kao Praznika rada.

Stoga je ovo prigoda da još jednom podsjetimo na važnost dijaloga svih ključnih čimbenika u kreiranju mudre i dalekovidne gospodarske politike i zaštite socijalnih interesa građana kao najboljeg jamca stabilnosti države i poluge njezinog uspješnog razvoja.

U želji da već poduzete kao i predviđene mjere ekonomske i radno-socijalne politike hrvatske vlade urode rezultatima te pomognu ozdravljenju hrvatskog gospodarstva i pokrenu novo zapošljavanje svim građankama i građanima Republike Hrvatske čestitam 1. svibnja, Međunarodni praznik rada!"

Autor: Ured predsjednika Sabora