Predsjednik Hrvatskoga sabora Luka Bebić primio izaslanstvo Odbora za međunarodne odnose i europske integracije Skupštine Crne Gore

Zagreb – Predsjednik Hrvatskoga sabora Luka Bebić primio je izaslanstvo Odbora za međunarodne odnose i europske integracije Skupštine Crne Gore na čelu s njegovim predsjednikom Miloradom Vukovićem. Izaslanstvo boravi u službenom posjetu Hrvatskoj.

Predsjednik Sabora je s članovima crnogorskog izaslanstva razgovarao o odnosima Hrvatske i Crne Gore, za koje je rečeno da su u "stalnoj uzlaznoj putanji". Izraženo je zadovoljstvo time što se bilateralna pitanja između ove dvije susjedne zemlje, kao što je pitanje granice, rješavaju sporazumno. Dvije države rade i na kapitalnim infrastrukturnim projektima od zajedničkog interesa, pa je izraženo zadovoljstvo time što hrvatska tvrtka sudjeluje u izgradnji autoceste Bar-Boljare.

Naglasak u razgovoru hrvatskih i crnogorskih dužnosnika bio je stavljen prije svega na pristupanje Hrvatske i Crne Gore Europskoj uniji kao i na članstvo u NATO-u, kojemu Crna Gora također teži. Predsjednik Sabora ponovio je spremnost Hrvatske da Crnoj Gori pomaže na putu u NATO i EU.

Predsjednik Odbora Milorad Vuković na kraju je predsjednika Sabora izvijestio o tijeku usuglašavanja izbornog zakonodavstva s novim Ustavom, čime se nastoji osigurati prikladna zastupljenost nacionalnih i vjerskih manjina u Crnoj Gori, među njima i hrvatske.

Autor: Ured predsjednika Sabora