Predsjednik Hrvatskoga sabora Gordan Jandroković nazočio susretu predstavnika različitih kršćanskih zajednica u Hrvatskoj koji je održan u Hrvatskome saboru

Zagreb - Predsjednik Hrvatskoga sabora Gordan Jandroković nazočio je susretu predstavnika različitih kršćanskih zajednica u Hrvatskoj koji  je održan u Hrvatskome saboru.

Predsjednik Jandroković uvodno je pozdravio predstavnike Katoličke crkve, Srpske pravoslavne Crkve, Makedonske pravoslavne Crkve, Baptističke crkve, Evanđeosko-pentekostne crkve te Grkokatoličke crkve te druge nazočne uzvanike. Iskazao je zadovoljstvo okupljanjem tako velikog broja kršćanskih denominacija u Hrvatskom saboru i podržao takvu vrstu susreta s ciljem izgradnje zajedništva u različitosti, boljeg međusobnog razumijevanja i tolerancije, a u duhu svega što nas povezuje.

Tom prigodom je predsjednik Sabora govorio o važnosti poštivanja i vlastitih i tuđih vrijednosti u društvu koje je raznoliko te u kojem koegzistiraju mnogi svjetonazori i uvjerenja. Upravo u tim različitostima, ukazao je na potrebu dodatnog jačanja tolerancije, uzajamnog poštovanja i razumijevanja, također i u političkom prostoru. Istaknuo je kako je na tim načelima važno graditi rasprave u Saboru, te u konačnici, i hrvatsko društvo. Pritom je naglasio značaj smanjivanja podjela, a isticanja svega povezujućeg među akterima društva.

U završnim riječima predsjednik Jandroković iskazao je punu potporu jačanju dijaloga među različitim kršćanskim crkvama, te isto tako i među različitim dionicima hrvatskog društva, istaknuvši kako je put dijaloga ponekad mukotrpan, ali vrijedan ulaganja svojeg političkog i ljudskog kapitala.

Susret kršćanskih zajednica održan je u organizaciji zastupnika Marina Miletića, povodom završetka molitvene osmine za jedinstvo kršćana.