Predsjednica Odbora za poljoprivredu Petir sudjelovala na manifestaciji 22. dani meda "Zlatna pčela"

Topusko – Predsjednica Odbora za poljoprivredu Marijana Petir sudjelovala je na manifestaciji 22. dani meda "Zlatna pčela", na kojoj pčelari iz Sisačko-moslavačke županije predstavljaju svoj med i proizvode od meda, a tom prigodom održava se i županijsko ocjenjivanje meda.

Nakon svečanog otvorenja, u pratnji predsjednika Zajednice Udruga pčelara Sisačko-moslavačke županije, pčelare je obišla predsjednica Odbora Marijana Petir. Predstavila im je aktivnosti Odbora koji je temi pčelarstva posebno posvećen te su razgovarali o inicijativi za uvođenje potpore po pčelinjoj zajednici kao naknadi za oprašivačku ulogu pčela kao i stvaranju mogućnosti da se pčelare uvrsti u korisnike mjera ruralnog razvoja kako bi mogli dobiti potpore za gradnju kušaonica i punionica meda te nabavljati vozila i drugu potrebnu opremu. Pčelari su se složili sa zastupnicom Petir da su to inicijative od njihovog najvećeg interesa te joj zahvalili na pomoći koju im kontinuirano pruža. 

Ovom prigodom dodijeljene su i nagrade za med i proizvode od meda te su tako nagrade "Zlatna pčela" primili: Ivica Brižić iz Siska za kestenov med, Vlado Ličanin iz Novske za bagremov med, Ivan Dodigović iz Novske za amorfu i Antonio Vrančić iz Siska za cvjetni med. Šampionka ovogodišnje "Zlatne pčele" je Brankica Orlić iz Novske koja je dobila nagradu za medljikovac.

Petir je nazočila je i "mednom doručku" koji je organiziran za djecu iz Osnovne škole Topusko, za koje je također održana i radionica o pčelama i medu koju je vodio Dražen Kocet, predsjednik Hrvatskog pčelarskog saveza.