Predsjednica Nacionalnog odbora Vesna Pusić primila izaslanstvo njemačkog Bundestaga

Zagreb - Predsjednica Nacionalnog odbora Vesna Pusić primila je izaslanstvo Kluba zastupnika CDU/CSU-a njemačkog Bundestaga. Na sastanku je sudjelovala i predsjednica Izaslanstva Hrvatskoga sabora u Zajedničkom parlamentarnom odboru RH-EU Marija Pejčinović Burić. 

Predsjednica Nacionalnog odbora Vesna Pusić uvodno je gostima predstavila rad Nacionalnog odbora i njegovu ulogu u pregovaračkom procesu s Europskom unijom. Pusić je istaknula da je Odbor formiran 2005. godine kao rezultat političkog konsenzusa svih parlamentarnih stranaka u Hrvatskom saboru oko ulaska Hrvatske u Europsku uniju. Nacionalni odbor je posebno tijelo Hrvatskoga sabora koje se ne bavi zakonodavstvom, već raspravljanjem i odobravanjem pregovaračkih stajališta o svim pregovaračkim poglavljima, kazala je Pusić. 

Odbor sljedeći tjedan organizira radni sastanak na kome će sudjelovati Predsjednik Republike, predsjednica Vlade RH, predsjednik Sabora i lideri svih važnih proeuropskih političkih stranaka kako bi se dogovorili i usuglasili oko konkretnih zadaća za završnu fazu pregovaračkog procesa, istaknula je predsjednica Nacionalnog odbora. Sastanak je zaključen dogovorom o budućoj suradnji.

Autor: Služba za odnose s javnošću