Neven Mimica primio zastupnike njemačkog Bundestaga

Zagreb - Predsjednik Odbora za europske integracije i potpredsjednik Hrvatskoga sabora Neven Mimica primio je izaslanstvo Kluba zastupnika CDU/CSU-a njemačkog Bundestaga.

Na sastanku se razgovaralo o pregovaračkom procesu Hrvatske s Europskom unijom. Potpredsjednik Hrvatskoga sabora i predsjednik Odbora za europske integracije Neven Mimica predstavio je gostima iz Njemačke ulogu Hrvatskoga sabora u pregovaračkom procesu s Unijom. Mimica je istaknuo da je Hrvatski sabor u postupku usklađivanja nacionalnog zakonodavstva sa zakonodavstvom Europske unije u posljednjih deset godina prihvatio više od 500 "europskih zakona".

Potpredsjednik Mimica naglasio je da u Hrvatskome saboru postoji politički konsenzus svih parlamentarnih stanaka oko članstva Hrvatske u Europskoj uniji. Hrvatska se nalazi u završnoj fazi pregovaračkog procesa s Europskom unijom te očekuje da će uz dodatne napore ispuniti sve uvjete za zaključenje pregovora u lipnju ove godine, istaknuo je Mimica. Neven Mimica zahvalio je Njemačkoj na podršci i dosadašnjoj suradnji, posebice na parlamentarnoj razini dviju zemalja. 

Gosti iz Bundestaga dali su punu podršku RH na njezinom putu u Europsku uniju naglasivši da cijene sve napore koje Hrvatska čini kako bi okončala pregovore do lipnja.