Milorad Pupovac primio iranskog veleposlanika Mohsena Sharifa Khodaeija

Zagreb - Predsjednik Odbora za vanjsku politiku Milorad Pupovac primio je veleposlanika Islamske Republike Iran Mohsena Sharifa Khodaeija. 

Sugovornici su uvodno razmijenili mišljenja o ukupnoj političkoj situaciji u Hrvatskoj s posebnim osvrtom na lokalne izbore koji će se održati 19. svibnja 2013. 

Predsjednik Odbora za vanjsku politiku Milorad Pupovac izvijestio je veleposlanika Khodaeija o završnim pripremama Hrvatske za punopravno članstvo u Europskoj uniji. Uz Europsku uniju fokusirani smo i na susjedne zemlje regije. - Podržavamo zemlje regije na njihovu "europskom putu" te ćemo svojim aktivnostima nastojati pridonijeti stabilnosti na tom području, naglasio je Pupovac.

U nastavku se razgovaralo o produbljivanju parlamentarne suradnje dviju zemalja. Veleposlanik Khodaei podsjetio je na nedavni posjet Hrvatsko-iranske međuparlamentarne skupine prijateljstva Hrvatskoga sabora Teheranu te je ovom prigodom pozvao u posjet i Odbor za vanjsku politiku. Razgovaralo se i o mogućnostima za unapređenje gospodarske i kulturne suradnje Irana i Hrvatske. 

Bilo je riječi i o skorim predsjedničkim izborima u Iranu te političkoj situaciji na Bliskom istoku.
 

Autor: Služba za medije